UNDĂ VERDE PENTRU RADIO CHIȘINĂU

Radio Chişinău, filială a Radio România care emite în Republica Moldova, va putea emite având în denumire toponimicul „Chişinău”.

După un val de critici apărut în spațiul public, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat în ședința de ieri, proiectul de decizie care prevede utilizarea, timp de 10 ani, a toponimicului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău.

Proiectul de decizie privind folosirea numelui de Radio Chişinău a fost sustinut  în Consiliul General al municipiului Chişinău de  26 de de consilieri, din 51.

Anterior, acelaşi consiliu respinsese proiectul de decizie înaintat de executivul de la Chişinău.

Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal a înaintat un amendament prin care propunea utilizarea timp de doi ani și nu de 10 ani a toponimicului „Chișinău”, însă acesta nu a fost susținut de majoritatea consilierilor municipali.

La inceputul saptamanii trecute, după decizia CMC-ului de a interzice utilizarea toponimicului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că acesta va putea fi folosit de către Radio Chișinău, chiar dacă in Consiliu va primi vot negativ.

Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, care s-a implicat în rezolvarea acestei probleme făcând apel la consilierii moldoveni şi la primarul Ion Ceban, i-a multumit acestuia din urma, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Buzaul, prin Consiliul Judeţean , este înfrăţit din anul 2021 cu municipiul Chişinău.

Related posts